Op deze pagina treft u informatie of berichten aan uit andere media, nieuws betreffende de eigen praktijk, of verhalen die te maken hebben met de TCM (Tradional Chinese Medicine).

In de praktijkruimte van menig acupuncturist kunt u een model van het menselijk lichaam zien waarop meridianen en punten zijn afgebeeld.

Voor het jaar 1027 AD werd er bij het onderwijs in de geneeskunde uitsluitend gebruik gemaakt van tekeningen en wandkaarten.
Tijdens de Songdynastie was er een beroemd arts en docent , Wang Weiyi, die tijdens een college een student op een zelfgemaakt poppetje zag oefenen in het plaatsen van de naalden. Dat bracht hem op een idee om een mansgroot model te laten maken. Het onderwijs zou er hogelijk bij gebaat zijn. Hij vroeg de keizer toestemming om 2 beelden in brons te laten gieten. Helaas reageerde de “Zoon des Hemels” op de typisch conservatieve wijze die later zo kenmerkend zou zijn voor de keizers van de Qing-dynastie (1644-1911).Hij weigerde zijn toestemming te geven en antwoordde dat sinds de oudheid men altijd met wandplaten had gewerkt. Dat ging goed, was goed en zo moest het ook blijven. Gelukkig werd Wang kort daarop bij een lid van de keizerlijke hofhouding geroepen wiens zoon ziek was. De bekwame arts genas de patiĆ«nt binnen de kortste keren. In plaats van de royale vergoeding van de dankbare ouders te aanvaarden vroeg Wang de dolgelukkige vader om bij de keizer een goed woordje te doen voor zijn bronzen modellen projekt.
De voorspraak leidde inderdaad tot de zo verlangde toestemming van de keizer.