Acuderma - Praktijk - Acupunctuur - FAQ - Berichten / Artikel - Blank
Nadere Kennismaking

Nieuwsbrief
Vul uw emailadres in voor de nieuwsbrief :

Gehuwd; moeder van 2 volwassen kinderen.
Houdt van reizen, caravannen in Europa, bij voorkeur Frankrijk en met echtgenoot zwerven door China. Andere hobbies zijn tuinieren, machine breien, lekker eten en koken en uiteraard studeren. Is overigens niet vies van gewoon lekker luieren.

Medische opleiding aan de Rijksuniversiteit in Leiden en specialisatie in de dermatologie aan de VU in Amsterdam. Acupunctuuropleiding bij de Nederlandse Arts-Acupuncturisten Vereniging. Vervolgopleiding aan het Meitan Zhongyi Yiyuan, Ziekenhuis van het Ministerie van Mijnbouw (steenkool) in Beijing, China. Voorts stages, bij- en nascholingen in diverse speciaal onderwerpen, zowel in Nederland als in China. Behalve in eigen particuliere praktijk, werkzaam in diverse zorgcentra.
Lid van de PEFOTS (Pan European Federation of TCM Societies).

Het Meitan Zhongyi Yiyuan in Beijing

Het inbrengen van de naalden bij een patiente

De naalden worden op een electro-stimulator aangesloten

"Cupping", een andere pijler van de TCM (traditional Chinese Medicine). Links, een co-assistente in stage.Deze collega dermatoloog combineert acupunctuur met Westerse geneeskunde.

In de patio van het ziekenhuis in Nanning (Z.China) staat het standbeeld van Li Shizhen, een Chinese Boerhave.Zo is medische zorg ook voor de arme sloeber bereikbaar...
Hij krijgt wel "straatkwaliteit" en zo moet het in Nederland niet gaan. Maar met de snelle ontwikkelingen in China verdwijnt dit uit het straatbeeld.

Tongrentang is een van de oudste apotheken waar zowel traditioneel Chinese als moderne (Westerse) geneesmiddelen worden verkocht. Behalve apotheek is zij ook een farmaceutisch bedrijf met een vestiging in o.a. Engeland.